gevelbekleding
Wonen

De gevel impregneren, duurzaam en milieuvriendelijk

Het is soms een hele opgave om tegelijkertijd in je eigen behoeften te voorzien en ook duurzaam te leven. Het liefst wil je jouw eigen ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk houden. Maar leven in een hutje op de hei is alleen weggelegd voor diegenen die verder geen verplichtingen hebben naar partner, kinderen en werk. En dat zijn er maar bar weinig.

Je hebt gewoon een huis, haard, hypotheek of huurverplichting. En dat huis wil je of heb je natuurlijk zo goed mogelijk geïsoleerd. Want ja, niet alleen het milieu is gevaat bij een beperkt energieverbruik, ook jouw portemonnee kan daar goed mee leven. Maar je huis heeft ook aan de buitenkant aandacht nodig. Het veranderende klimaat tast steeds gemakkelijker je gevel aan. 

Weer en wind tast je huis aan

Je hebt het vast weleens gezien. Het is puur natuur wat er tussen de voegen van je metselwerk zit, maar het zijn wel het soort organismen die je liever toch kwijt dan rijk bent. Schimmels, mossen en algen groeien prima op je gevel en dan is een professionele gevelreiniging de enige oplossing. Wil je er zeker van zijn dat je de komende twee tot vier jaar geen last meer hebt van aanslag op je woning, laat dan snel je gevel impregneren. Scheelt je een hoop geld, tijd en ergernis. Het doet toch wat met je wanneer je in de zomer in je tuin zit en je kijkt tegen een al dan niet schone woning aan.

Gevel impregneren met biologisch afbreekbare middelen

Een gevelreiniging en daarna impregneren, dat klinkt water verspillend en slecht voor het milieu, maar dat is het zeker niet. De Softwash reinigingsmethode werkt op lage druk. Dit spaart water én het tast je gevel niet aan. Tel daarbij op dat het gebruikte schoonmaakmiddel volledig biologisch afbreekbaar is en je boekt dubbel winst. De methode is uniek in zijn soort en perfect uit te voeren als je het door een specialist laat doen. Dan weet je dat het ook in één keer goed gebeurt. Hoezo duurzaam?

(tekst loopt verder onder foto)

Goede investering in je woning

De gevel impregneren als aparte handeling betekent dat er een beschermlaag op je gevel wordt gespoten. Daarmee wordt deze waterafstotend, schimmelwerend en vuur krijgt ook minder vat op het materiaal. Water trekt niet in je gevel dankzij de laag en vocht komt niet in je woning terecht. Ook het impregneermiddel is op waterbasis en 100% milieuvriendelijk. En de kosten van het impregneren van je gevel of dak? Al vanaf 5 euro per vierkante meter. Dit hangt af van het type woning. Maar wanneer je een offerte aanvraagt of even belt, dan kom je er al snel achter wat voor jou geldt, in jouw specifieke woonsituatie. Voor het impregneren moet je huis nog wel gereinigd worden, maar dat spreekt voor zich. Ook hier zijn het de kosten niet, als je het vergelijkt met de waarde van je huis en je woongenot.

Dit artikel is een samenwerking.